dilluns, 14 de gener del 2019

Una cooperativa a l'escola

Al curs de cinquè els alumnes de l'escola Montserratina crearan i gestionaran una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'Administració i altres agents socials de la localitat de Viladecans.

Mitjançant aquesta experiència es fomentarà l'esperit emprenedor i es treballaran diferents competències.

Les dues cooperatives fabricaran diferents productes que es posaran a la venda a la Fira de Sant Isidre de Viladecans. Amb els diners aconseguits, es finançarà una activitat grupal per a tots els socis i sòcies de la cooperativa i es destinarà un tant per cent a una ONG de la localitat.

Però, què és l'esperit emprenedor?
L’esperit emprenedor és l’habilitat de les persones per transformar les idees en actes. La creativitat, la iniciativa, la innovació i l'assumpció de riscos, així com amb l'habilitat per planificar i gestionar projectes amb el fi d'aconseguir objectius, en són les seves principals característiques. 
L’esperit emprenedor com a competència clau que s’ha d’integrar al currículum, s’ha d’assolir al final de l’ensenyament obligatori i s’ha de mantenir i reforçar al llarg de la vida..
La seva promoció esdevé cabdal en el context d'una societat del coneixement, perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals.

La cultura emprenedora aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.
El programa de Cultura emprenedora està destinat als alumnes de cicle superior d’educació primària, amb la voluntat de consolidar aprenentatges en una etapa en la qual els nens i nenes evolucionen progressivament cap a l’autonomia, l’autoconcepte i la seva inclusió en grups.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada