dilluns, 14 de gener del 2019

La nostra cooperativa. Primeres decisions

Al llarg del primer trimestre els nens i nenes de cinquè han hagut de decidir quin model de societat s'adapta millor a les seves característiques per a constituir-se com a empresa, que necessiten per a crear la seva empresa i com s'han d'organitzar per treballar de manera adequada.

A mitjans del mes de novembre, els alumnes de cinquè van fer una visita al museu del disseny de Barcelona. Aquesta sortida es va plantejar amb el propòsit de despertar la creativitat i fomentar l'esperit crític dels nens i nenes. Els assistents van participar en el taller de disseny i fabricació d'un producte que cobrís les necessitats d'un determinat tipus de consumidor.
   
Visita museu del disseny de Barcelona. Àlbum de fotos
Vídeo museu del disseny de Barcelona.

La Maria Robles, tècnica de promoció econòmica de l'Ajuntament de Viladecans, va venir a l'escola i va fer una xerrada als grups de cinquè explicant tot el que necessitaven per a formar la seva empresa i donar-li oficialitat.

Un cop organitzats com a cooperativa, els socis i sòcies van haver de triar un nom i un logo que els representés. En assemblea van decidir que els noms de les cooperatives serien: Cooperatina (5È A) i CSC (Coperació Solidària de Cinquè) (5è B). 

Amb l'ajut de David Villa, dissenyador de la localitat, van fer els primers esbossos del logo de cadascuna de les cooperatives. Si feu clic a l'àlbum de fotos podreu veure com van treballar els dos grups i alguns dels models de logos que van dissenyar. 
Àlbum de fotos

Altres decisions importants que van haver de prendre els cooperativistes van ser la de determinar el capital inicial que aportaria cada soci/a a la cooperativa, a quina ONG de Viladecans s'ajudaria i quin tant per cent dels beneficis recaptats el dia del mercat es destinaria a aquesta ONG.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada