dijous, 24 de gener del 2019

Espais. Activitats econòmiques

A l'espai d'aprenentatge d'activitats econòmiques els nens i nenes de cicle superior han d'elaborar dues propostes diferents: 

A la primera d'elles, a partir d'un vídeo, han d'investigar i definir diferents conceptes relacionats amb el comerç just i el consum responsable. Per parelles, treballant amb el seu Ipad de manera compartida, elaboren un document i defineixen amb les seves paraules diferents termes. Seguidament, confeccionen un "padlet" amb totes aquestes definicions i busquen semblances i relacions entre els diferents conceptes.

"Padlet" és una aplicació molt interessant que permet als alumnes crear pissarres o murs amb continguts variats, relacionats amb un tema que s'està treballant a l'aula. Cada padlet es pot compartir amb altres companys i companyes de classe i d'aquesta forma, poden treballar a l'hora en el mateix mur.

A la segona proposta, els alumnes de cicle superior han de crear una pel·lícula relacionada amb el comerç just. Prèviament, han d'entendre el significat i tot el que comporta aquest tipus de comerç. Com bons i bones actors i actrius fan de presentadors/es d'un telenotícies o de reporters/es i investiguen o inventen notícies que promouen aquest moviment.   

Una altre aplicació que fan servir en aquest espai és "TC Studio" para Ipad (TouchCast Studio). Aquesta "app" a més d'enregistar vídeos permet als alumnes crear projectes amb "Chroma key", fer servir eines com el teleprompter, o triar alguns dels diferents disseny que incorpora el programa.

Però aquí no acaba la feina, després d'enregistrar el seus vídeos els han d'editar amb "iMovie". Amb aquesta aplicació retallen les seqüències dolentes, ordenen presses, afegeixen títols i incorporen músiques de fons i diferents efectes. 

Aquí teniu una petita mostra de tot el que han estat elaborant durant el primer i segon trimestre alguns grups.

- Vídeo Comerç just. Helena i Martina 5è A
- Vídeo Comerç just. Pablo, Àlex i Nico 6è A
- Padlet Comerç just. Paula, Mohammed i Yeray 5è A i B

     

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada